iFixit: Samsung Galaxy S7 Moeilijk Te Repareren

galaxy-s7 waterdichtiFixit is een bedrijf die toestellen zoals smartphones uit elkaar haalt om te kijken hoe makkelijk of moeilijk het apparaat te repareren is. Na het openen van de Samsung Galaxy S7 blijkt dat deze smartphone nogal een slechte score krijgt.

De Samsung Galaxy S7 is nu al uitgeroepen tot een van de beste toestellen van 2016. De smartphone presteert uitstekend, heeft een mooi design en heeft een paar leuke extra’s ten opzichte van zijn voorganger. Toch is niet alles perfect. Doordat Samsung de smartphone wilde voorzien van een waterdichte behuizing heeft de fabrikant veel glas en sterk klevende lijm moeten gebruiken. Hierdoor is het lastig om de smartphone open te maken en is het vrijwel onmogelijk om het display en de glasplaat te verwijderen zonder deze te breken.

iFixit Galaxy S7

Vooral door deze laatste reden krijgt de Galaxy S7 een lage score. Bij een kleine barst in het glas is de kans groot dat gelijk het gehele display moet worden vervangen. Ook andere onderdelen zoals de usb-connector kunnen alleen worden vervangen door eerst het display te verwijderen. Ook de interne onderdelen zijn zeer stevig vastgezet. Zo is de accu in de Galaxy S7 volgens iFixit zo goed vast gezet dat het lijkt alsof het niet de bedoeling is dat deze ooit wordt verwijderd.

iFixit is wel positief over het feit dat Samsung steeds meer modulaire onderdelen gebruikt. Hierdoor kunnen losse onderdelen eenvoudiger worden vervangen als het toestel eenmaal is gemonteerd. De steeds stevigere en beter wordende Galaxy-toestellen hebben als gevolg een steeds slechtere beoordeling van iFixit. Zo kreeg de Galaxy S4 nog een beoordeling van 8/10, terwijl de Galaxy S5 en de Galaxy S6 een score kregen van slechts 5/10 en 4/10. De Galaxy S7 krijgt het laagste cijfer van allemaal, een 3/10.

galaxy-s7-tear-down

De Galaxy S7 beschikt onder andere over een 5,1-inch display met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 2,3GHz Exynos octa-core chip van Samsung, een waterdichte behuizing, 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 5 megapixel selfie-camera, een 12 megapixels camera met een groter diafragma en grotere pixels aan de achterkant en een 3.000 mAh accu. De Galaxy S7 Edge heeft een groter 5,5-inch scherm met gebogen randen en een grotere 3.600 mAh accu.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.