Vandaag Android ICS voor de Samsung Galaxy S2

Goedemorgen, we trappen af met de -wat ons betreft- laatste berichtgeving rond het hele Samsung Galaxy S2 update verhaal. Een tijd terug zeiden ze 15 maart, toen was het weer 10 maart, vervolgens was het gewoon weer 15 maart en gisteren was het helemaal geen maart. MAAR! Vandaag kan ik jullie een heugelijk bericht voorschotelen namelijk, Samsung is vandaag begonnen met het uitrollen van de Android Ice Cream Sandwich update! Dit hebben zij aangekondigd op hun weblog, Twitter en Facebook.

Dat zijn dus mooi even 3 officiële Samsung bronnen die het bevestigen. Naar verwachting zal de update vanaf vandaag gefaseerd uitrollen over Europa en Azië. Dit is de eerste officiële release van Android 4.0 die Samsung voor de Galaxy SII uitbrengt.

De update die bij Samsung schuil gaat onder de naam XXPLQ is binnen te halen door de telefoon aan te sluiten op je computer om vervolgens verbinding te maken met Samsung Kies. Of je haalt de update over-the-air binnen. Ondanks het feit dat de update is gebaseerd op Android 4.0.3, lijkt het niet op de kale versie van Google. Dit komt omdat Samsung -zoals gebruikelijk- gebruik maakt van zijn eigen TouchWiz-skin.

De kernel-broncode zelf is door Samsung nog niet vrijgegeven. Dit zal hoogstwaarschijnlijk aankomende week gebeuren aangezien Samsung het volgens de licentie van Android verplicht is.

Zeg mensen, hebben jullie de update al? Bevalt het? Nog bugs? 

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

39 Reacties

 1. Sander schreef:

  Nog niks te zien, zowel Kies als OTA geprobeerd.

 2. Sjoerd schreef:

  Nog geen nieuwe update via KIES en via OTA zou ik niet weten hoe dat moet 🙂

 3. Steven schreef:

  Samsung laat weten via hun nederlandse twitteraccount dat de update nog niet in NL beschikbaar is. Voor up to date informatie over de nederlandse situatie kun je waarschijnlijk daar het beste terecht.

  Ik vermoed dat Samsung de update gefaseerd aanbiedt in Europese landen om zo te zorgen dat hun servers minder zwaar belast worden.

 4. edwin schreef:

  Geen hoop meer weinig vertrouwen meer in samsung

 5. karam schreef:

  Samsung heeft niet gezegd voor heel europa en ook niet voor azie kijk maar zelf : http://global.samsungtomorrow.com/?p=12233
  voor de volgende keer wel goed doorlezen

 6. Peter schreef:

  Zojuist ICS via OTA (want Kies herkende mijn toestel niet) geinstalleerd op SGS2 (los gekocht toestel, zonder provider software), procedure ging zonder problemen en duurde ca. 50 minuten.
  Helaas zijn wel alle desktops weer op Samsung default ingedeeld, dus werk aan de winkel !

 7. Camarados schreef:

  hier nog niets… (Groningen 🙂
  ja, wel een update naar Gingerbread 2.3.5 //

 8. JPS Autosport schreef:

  Hier in Kedichem (tussen Gorinchem en Leerdam) via KIES en OTA nog geen update.

  Let You Know

  Jasper
  JPS Autosport

 9. niek schreef:

  2.3.5 is niet aan te raden, nog ff wachten dus op 4.0…. ik heb hem liever gister als morgen.

 10. jos luyckx schreef:

  Volgens mij wil samsung het overgrote deel van de galactose s2 bezitters die een grote update wensen dwingen een nieuw toestel te kopen, vandaar de keuze van landen die de updaten al wel hebben gekregen. Schandalig dat niet elke klant de zelfde service krijgt als bvb de polen hongaren etc. etc. Een echt circus is het samsung update proces.

 11. jos luyckx schreef:

  Dat verdomde woordenboek toch maar ’t is wel degelijk een galaxy s2

 12. jos luyckx schreef:

  Net telefonisch contact met samsung benelux gehad en helaas zal benelux nog minstens 2 weken op een ics updaten moeten wachten.

 13. Peter schreef:

  Thusgaard,

  Ik heb mijn telefoon bij een goedkope winkel gekocht, en bij de 1e opstart startte hij op inde Poolse taal. Dus is het naar alle waarschijnlijkheid een Pools toestel. Maar gelukkig de Nederlandse taal kunnen instellen, waarna ik nooit meer heb gemerkt dat het een Pools toestel is. Maar misschien heb ik de ICS update daardoor eerder dan een ander?

  Bij instellingen – over het toestel – controleren op updates kreeg ik de melding dat er een firmware update was. Provider Vodafone, Locatie omgeving Dordrecht.

 14. Sjoerd schreef:

  @ Peter..was het wel een melding van de firmware ICS? 😮

 15. lars schreef:

  nog geen update voor de galaxy s2 alhoewel ik samsung kies weer moest updaten voor een nieuwe firmware versie!!!!!! ik hoop dat het snel komt

 16. Rebpakk schreef:

  Ik heb gisteren avond mijn update android 4.0 op mijn galaxy S II gehad. Wel een backup doen voordat je de telefoon gaat updaten. Het duurt ongeveer 30 min. Iconen zijn klein moet er even aan wennen.

 17. jos luyckx schreef:

  Heb uiteindelijk maar poolse upgrade binnengehaald via sammobile en hij werkt perfect. Toestel werkt nu veel soepeler en alles in Nederlandse taal.

 18. Sjoerd schreef:

  @ Jos luyckx

  Heb je die poolse upgrade gewoon via kies gedaan? 🙂 ik ga liever niet flashen.namelijk of rooten 🙂

 19. Peter schreef:

  Ik wacht ongeduldig, als een kind dat wacht op de goede sint

 20. mehmet schreef:

  ik lees steeds in forms dat er in NL nog niet te krijgen is ( 4.0.3 ) maar ik heb het al via kies, volgens mij komt dat door samsung galaxy s 2`s uit T-mobile of andere carrier komen, ik heb mijn galaxy s2 uit een kleine shop gekocht nieuw in doos die niet afhankelijk is van een provider

 21. jos luyckx schreef:

  Unbranded versie west europa ten vroegste over 2 maand (misschien) aldus officiële mededeling Samsung belgië aan de krant de standaard.

 22. jos luyckx schreef:

  Je kan registreren op sammobile en aldaar odin 3 en de poolse xxlpq firmware downloaden. Nadien start je odin op computer en plaats je firmware xxlpq bij pda. Uiteindelijk sluit je uitgeschakeld toestel aan via usb en druk je simultaan enkele seconden de volume down, de homescreen en de power button enkele seconden onafgebroken in. Daarna kies je continue op toestel en klik je met muis start aan op je scherm. Update start en je laat toestel aangesloten tot je op computer in het groen pass ziet verschijnen. Telefoon start terug automatisch op en zet automatisch alles juist. Eenmaal helemaal opgestart was mijn toestel op over 4.03 draaiend en stond alles automatisch in Nederlands ingesteld. Gezien je bij opstart keuze ui je land en taal moet maken is dit het levend bewijs dat heel europa inbranded zelfde firmware heeft. Mijn toestel draait nu soepeler en batterij gaat langer mee. Swype is ook mooier om mee werken en broeder werkt aanzienlijk beter en snellere.

 23. jos luyckx schreef:

  Correctie browser. iedereen een fijn weekend en succes

 24. Sjoerd schreef:

  Als het goed is..komt ie vandaag uit voor Engeland..maar als ik nou de taal in “English (United Kingdom” verander zou ie dan de update herkennen?

 25. johan schreef:

  de role out voor nederland zal maandag 26 maart zijn dit bevestigde
  een samsung vertegenwoordiger mij vanmiddag.
  dit omdat mijn samsung erg vaak vanzelf opnieuw opstart en ik mijn telefoon wilde terug brengen met deze klacht.
  waarop de samsung vertegenwoordiger adviseerde even tot volgende week maandag te wachten want dan zou de nieuwe ics te downloaden zijn in nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.