KPN Stopt In Augustus Met Cloudopslagdienst Up

Cloudopslag-KPN UpKPN heeft laten weten dat de provider per 1 augustus stopt met de cloudopslagdienst Up. Klanten moeten voor die tijd hun geüploade bestanden veiligstellen.

KPN heeft in 2014 de dienst Up gelanceerd, waarmee gebruikers online bestanden kunnen opslaan. KPN heeft zelf geen reden gegeven voor het sluiten van de dienst, maar door de sterke concurrentie van Dropbox, Apple’s iCloud en Google Drive is Up nooit een succes geworden. Het is aannemelijk dat KPN daarom heeft besloten om te stoppen met de dienst. Klanten kunnen nog tot augustus gebruik maken van Up, daarna zal de cloudopslagdienst uit de lucht worden gehaald.

KPN heeft een brief gestuurd naar Up-klanten om ze te informeren over het einde van de dienst. Op een nieuwe ondersteuningspagina staat dat betalende klanten vanaf april niet meer hoeven te betalen en dat gebruikers vanaf half mei geen nieuwe bestanden meer kunnen uploaden. KPN raadt klanten aan om over te stappen op Microsoft OneDrive, Google Drive of Dropbox.

Bestanden opslaan met de juiste backup-software
Het maken van een backup is erg belangrijk, want niks is zo vervelend als het kwijtraken van vakantiefoto’s of belangrijke documenten. Helaas weet niet iedereen hoe je een backup moet maken en heeft niet iedereen toegang tot een cloud-opslag service. Gelukkig zijn er bedrijven zoals EaseUS die speciaal voor deze mensen simpele backup-software ontwikkelen.

EaseUS Todo Backup Free is zo’n applicatie waarmee gemakkelijk volledige backups kunnen worden gemaakt. Zo kan je naast een partitie bijvoorbeeld ook je emails opslaan of een backup vooraf inplannen. Het beste is dat je de software gratis kunt proberen. Met de gratis versie is het al mogelijk om een backup te maken van al je spullen. Tegen betaling kan je meerdere functies zoals “Event-based backups” en “Outlook backups” ontgrendelen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.