Onbeperkt mobiel internet: wanneer gaan KPN en Vodafone overstag?

T-MobileOnbeperkt internet op je mobiel bestaat al sinds 2008 toen T-Mobile er voor het eerst mee stuntte. De iPhone was net gelanceerd en de provider zette alles in het werk om de smartphone van Apple aan te prijzen. Onbeperkt internet op de iPhone zorgde voor een snelle groei van het klantenbestand met honderdduizenden nieuwe klanten. Jammer genoeg onderschatte T-Mobile de vraag naar mobiel internet waarna het niet lang duurde voor het onbeperkte abonnement weer van het toneel verdween. Bijna tien jaar later zijn we weer op het punt beland waarop de geschiedenis zich herhaalt. Het verschil is dat de providers nu meer informatie hebben over het dataverbruik en de capaciteit van het netwerk veel groter is.

Van vraag naar aanbod
Terwijl nog niet iedere provider een onbeperkt abonnement aanbiedt zijn er al drie providers die de onbeperkt internet revolutie hebben aangewakkerd. Met Robin Mobile, T-Mobile en Tele2 als voorlopers is het de verwachting dat iedere Nederlandse provider binnen korte tijd een onbeperkt internet abonnement aanbiedt. “De vraag naar onbeperkt mobiel internet is groot”, volgens Michael Slender van Onbeperktinternet.com. “Verrast door hoge telefoonrekeningen zijn klanten op zoek naar de zekerheid van vaste maandlasten. Het “nieuwe” onbeperkt internet abonnement speelt in op deze vraag”.

Het voorbeeld
Nederland volgt hiermee het voorbeeld van de Verenigde Staten waar alle vier netwerkproviders het “unlimited” abonnement geïntroduceerd hebben. Sprint en T-Mobile waren het eerst maar onder hoge druk gingen ook AT&T en Verizon overstag. In de strijd om de klant zijn de providers bereid om dalende omzetcijfers voor lief te nemen. De marges worden kleiner en concurrentie vindt plaats op de prijs.

Hetzelfde beeld is nu al te zien met de introductie van de nieuwe Tele2 abonnementen. Met vrijwel dezelfde voorwaarden als T-Mobile gaat de prijsvechter 10 euro onder de prijs zitten met een maandbedrag van € 25,- per maand. Als de trend doorzet, waarbij KPN en Vodafone niet achter willen blijven, is het waarschijnlijk dat de consument profiteert van lagere internettarieven dan ooit tevoren.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.