“LG G5 En HTC 10 Voldoen Niet Aan De USB Type-C-specificatie”

quick-charge-3.0Volgens een Google-ingenieur voldoen de nieuwe HTC 10 en LG G5 niet aan de USB Type-C-specificatie. Beide smartphones, die vanaf eind april en begin mei verkrijgbaar zijn in Nederland, zouden volgens de ingenieur voltages met Quick Charge 3.0-technologie overschrijden.

De USB-C aansluiting op een smartphone is onder andere handig omdat het aansluiten van een USB-kabel makkelijker is. Verschillende experts, waaronder Google’s Benson Leung, maken zich echter zorgen om een aantal compatibiliteitsproblemen, omdat een defecte kabel een heel apparaat kan slopen. Leung heeft het over Qualcomm’s Quick Charge 3.0-technologie, waarmee de accu in slechts een half uur voor 50 procent kan worden opgeladen. Onder andere de LG G5 en de HTC 10 beschikken over deze technologie.

De USB Type-C 3.1-specificatie stelt dat de spanning van de USB-lijn moet liggen tussen de 4,45 en 5,25 volt. De Quick Charge 3.0-technologie van Qualcomm in de LG G5 en HTC 10 verhoogt de spanning echter naar 9 of 12 volt.

Ik raad geen enkele Qualcomm QC 3.0 USB Type-C oplader aan, want iedere oplader die claimt Quick Charge 3.0 te ondersteuning op een Type-C-poort is in strijd met de Type-C-specificatie. De Type-C-specificatie verbiedt methoden om de spanning van de Vbus te veranderen naar voltages hoger dan 5 volt, aldus Benson Leung.

In een reactie laat Qualcomm weten dat de Quick Charge-technologie connector-onafhankelijk is. De technologie kan worden gebruikt op apparaten met USB Type-A, USB micro, USB Type-C, en meer. Fabrikanten moeten zelf de spanning configureren om binnen de specificaties van de USB Type-C-poort te blijven, aldus Qualcomm. Qualcomm laat weten zelf nog geen klachten te hebben ontvangen over slecht werkende of defecte apparaten.

via [techtastic]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.