LG Presenteert Vingerafdrukscanner Voor Achter Het Scherm

LG vingerafdrukscanner onder schermDe Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft zijn eerste vingerafdrukscanner ontwikkeld. Deze scanner kan achter het scherm van bijvoorbeeld een smartphone worden geplaatst. Hierdoor is geen aparte sensor meer nodig in de homeknop of de behuizing van het toestel.

In de toekomst zullen smartphones op de markt verschijnen, die zijn voorzien van een vingerafdrukscanner in het scherm. Hierdoor kan de gebruiker een vingerafdruk laten scannen door de vinger gewoon op het scherm te leggen. De vingerafdruk-module wordt geplaatst in een ruimte van 0,3 millimeter onder het glas.

Door de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsten, is het makkelijker om de smartphone waterdicht te maken. Ook gaat het toestel minder snel kapot, omdat er geen aparte knop meer nodig is, aldus LG.

De Korea Times meldt dat LG met verschillende fabrikanten in gesprek is, om de module “binnen het jaar” op de markt te brengen. Volgens LG is de nieuwe module net zo goed beveiligd als normale vingerafdrukscanners.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.