Brazilië Blokkeert WhatsApp Opnieuw Voor 72 Uur

Brazilie WhatsAppEen rechter in Brazilië heeft besloten om de berichtendienst WhatsApp vanaf maandag 72 uur lang te blokkeren. Niemand in Brazilië kan hierdoor in deze periode gebruik maken van WhatsApp, dit schrijft de krant Folha de S. Paulo.

Telecomproviders in Brazilië hebben een bericht ontvangen waarin staat dat telecomproviders aan dit besluit moeten meewerken. Doen ze dit niet dan riskeren ze een boete van 124.000 euro per dag.

De rechter is tot dit besluit gekomen tijdens een zaak over drugshandel. De autoriteiten in Brazilië willen van Facebook informatie hebben over de WhatsApp-gesprekken die tussen de criminelen plaatsvonden, maar Facebook wil hier niet aan meewerken. Dit is niet de eerste keer dat een rechter in Brazilië besluit om WhatsApp te blokkeren. Eerder was WhatsApp ook al tijdelijk niet beschikbaar, nadat Facebook weigerde informatie te delen tijdens een ander onderzoek naar criminaliteit.

WhatsApp is de meest gebruikte chat-app in Brazilië. Maar liefst 93 procent van de internetgebruikers heeft de app geïnstalleerd.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.