10-jarige Krijgt Beloning Van 10.000 Dollar Voor Vinden Fout In Instagram

InstagramEen 10-jarig jongetje uit Finland heeft van Facebook een beloning van 10.000 dollar gekregen, omgerekend ongeveer 8690 euro, voor het vinden van een fout in Instagram. Hij is de jongste persoon ooit die van Facebook een dergelijke beloning heeft ontvangen.

De 10-jarige Jani (waarvan de familie de achternaam niet heeft bekendgemaakt) ontdekte een fout in de beveiliging, waardoor hij alles kon verwijderen wat gebruikers van Instagram op het sociale netwerk schreven. Hij mailde Facebook al in februari en kon de fout bewijzen door een reactie te verwijderen op een testpagina van Instagram. In maart ontving hij de beloning.

Met het “bug bounty program” geeft Facebook een beloning aan ontwikkelaars die fouten ontdekken in de producten van het bedrijf. Zo heeft Facebook in 2015 maar liefst 936.000 dollar uitbetaald aan 210 onderzoekers. Tot nu toe was de jongste persoon die een beloning ontving 13 jaar oud.

Jani wil met het geld een nieuwe fiets, een voetbaluitrusting en nieuwe computers voor hemzelf en zijn tweelingbroer kopen. Jani en zijn tweelingbroer zijn al twee jaar bezig met programmeren.

via [deredactie]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.