“Runkeeper Stuurt GPS-data Door Naar Derden”

RunkeeperDe populaire running-app Runkeeper stuurt de GPS-data van gebruikers door naar derden. Dit ontdekte de Noorse Consumentenbond, die een klacht heeft ingediend bij de privacyautoriteit.

De Noorse Consumentenbond heeft de details van het onderzoek, waaruit blijkt dat de Runkeeper-app data doorstuurt, online gezet. Deze data wordt niet alleen bijgehouden tijdens het rennen, maar ook als de app niet actief gebruikt wordt. Het 48-uur durend onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbedrijf Sintef. Tijdens deze test werd de verzonden data in de gaten gehouden terwijl het toestel niet actief was. Vooral technische data zoals de IP-adres en tijdzone werden doorgestuurd. Deze data kan worden gebruikt om de gebruiker te identificeren, maar het is niet bekend wat de externe partijen ermee kunnen doen.

De klacht die de consumentenbond heeft ingediend vraagt om onderzoek of Runkeeper hiermee voldoet aan de Noorse en Europese privacyregels. Ook zou Runkeeper niet correct reageren op verzoeken van gebruikers om data te verwijderen. In Nederland wordt de app door bijna 20% van de hardlopers gebruikt.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.