Galaxy S III krijgt quadcore Exynos-processor

Samsung gaat gebruik maken van haar eigen quadcore-processor, namelijk de Exynos-processor. Samsung zal deze processor volgens de Korean Times in gaan zetten voor de aanstaande Samsung Galaxy S3. De Korean Times beweerd een interview te hebben gehad met een hooggeplaatste manager van Samsung, deze manager beweert dat Samsung heeft besloten dat zij minder afhankelijk willen zijn van chipproducent Qualcomm. Dit heeft als directe gevolg dat Samsung meer toestellen zal gaan uitrusten met een processor uit haar eigen Exynos-lijn.

De reden dat Samsung minder afhankelijk wil zijn is niet dat Qualcomm slecht werk levert of iets dergelijks maar simpelweg omdat ze niet afhankelijk willen zijn van Qualcomm’s aanbod in piektijden. Doordat o.a. Sony, Nokia en HTC gebruik maken van Qualcomm-processors is het aanbod van tijd tot tijd erg schaars en dat lijdt tot hogere aanschaf prijzen voor Samsung. De geinterviewde manager laat ook weten dat de aankomende Galaxy SIII uitgerust zal zijn met een Exynos quadcore-processor, namelijk de Exynos 4412. Deze processor beschikt over 4 kernen die op 1.5GHz hun werk doen. Ook zal deze processor een stuk energiezuiniger zijn dan de Nvidia Tegra 3.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.