Android ICS gids voor Samsung Galaxy S2

Vorige week is Samsung in Oost- en Noord-Europa begonnen met het uitrollen van de Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) update voor de Samsung Galaxy SII. Deze update zal vele veranderingen met zich meebrengen en voor veel mensen kan dit een aantal ongemakken met zich meebrengen, oftewel ze moeten even wennen aan het nieuwe besturingssysteem. Samsung heeft hier iets op bedacht, Samsung denkt aan de mensen die niet dagelijks het internet afstruinen naar nieuwtjes. Samsung heeft namelijk een gids uitgebracht met daarin alle verschillen tussen Gingerbread en Ice Cream Sandwich.

Eerst worden er in de gids een aantal vragen en antwoorden behandeld voor de update naar Android 4.0. Het allerbelangrijkste is toch wel dat de update via KIES gedownload moet worden en dat je de laatste versie moet hebben van KIES om de update te kunnen uitvoeren. Wanneer je toch probeert de OTA (Over The Air) update binnen te halen zul je altijd de melding krijgen “No update available” oftewel, je moet je toestel aan je PC koppelen om vervolgens via KIES te updaten.

Als we eenmaal klaar zijn met het vragenrondje in de gids komen we op een grote opsomming van verschillen tussen Gingerbread en ICS, deze worden begeleid met verschillende screenshots. Dankzij deze screenshots zie je ook meteen dat Samsung zelf een aantal wijzigingen heeft doorgevoerd binnen hun ICS versie, bijvoorbeeld de “Opnieuw opstarten” optie wanneer je de powerknop een aantal seconden ingedrukt houdt.

De gids downloaden
Het is een gids die door Samsung is uitgebracht voor de minder ervaren gebruiker van de Samsung Galaxy SII, deze gebruikers zullen dan ook veel hebben aan deze gids. Het is nog even afwachten wanneer de update Nederlandse bodem gaat raken  maar als deze er is, zijn we er klaar voor!

– Klik hier voor de gids in PowerPoint formaat
– Klik hier voor de gids in  PDF formaat (via Coolsmartphone)

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

18 Reacties

 1. piel schreef:

  moeten ze wel komen met die update!

 2. Aap schreef:

  Als je de update nu nog niet kan downloaden heb je waarschijnlijk Vodafone of T-Mobile en krijg je em pas als zij hem ook goedgekeurd hebben. Dit duurt nog zeker wel een week.

  • mrVrin schreef:

   Ik heb simlockvrije telefoon met benabonnement. Dan heeft het vrijkomen toch niets te maken met mijn provider? gr, nitwit

 3. edwin schreef:

  En wanneer komt de update ics

 4. Robert schreef:

  hoe kun je hem installeren op je galaxy s2 dan gewoon via kies op je pc … ?

  Alvast bedankt ! 🙂

 5. Sjoerd schreef:

  Via deze website: http://www.youmobile.org/blogs/entry/SGSII-ICS-CRS kun je in de gaten houden 🙂 d’r staat nu “The Netherlands – Updating” …dus ja…ik hoop vnaaf..of vannacht en ander morgen vroeg ff testen. 🙂

 6. Enrico schreef:

  Ja maar bij ” Netherlands (Vodafone, T-Mobile)” Staat nog pending.. Dus denk dat degene die providers hebben lekker langer kunnen wachten.. Pffff

 7. johan schreef:

  Heb abbo bij kpn wanneer komt deze dan ?
  Totopheden geen update beschikbasr 🙁

  • Enrico schreef:

   Klopt, de update is er nog steeds niet.. Denk ook dat het nog even gaat duren aangezien al drie dag Nederland op update staat in de lijst van landen.. Vind het een beetje raar waarom Samsung niet gewoon alle landen meteen een update geeft, is wel zo netjes.

 8. Mike schreef:

  als ik mijn mobiel met usb aansuit, geeft kies aan dat ik het opnieuw moet proberen via samsung kies pc studio :S ik snap er niks van 🙁

 9. Marcel schreef:

  moet ik via pc updaten of kan ik via telefoon (galaxy S2) update binnen halen

 10. jos luyckx schreef:

  Nog 2 maanden en dan komt de ics update voor galaxy s2 misschien naar belgië volgens een officiële verklaring van Samsung belgië aan de krant de standaard. Allemaal een s3 kopen in april is volgens mij het enige wat Samsung wil ai ai onze portemonnee.

 11. jos luyckx schreef:

  Maar mij zullen ze niet hebben…… Heb hem via sammobile met odin poolse erop gezet en alles draait super perfect in het nederlands. Veel beter nu ipv gingerbread batterij gaat langer mee en toestel is soepeler. Ontvangst is stukken beter en internet sneller. is daarbij etten geluk dat het officiële firmware is. Handig ook dat music player bedienbaar blijft in vergrendelscherm want je schuift hem onderaan in scherm omhoog en dan is alleen plateel open. ics is top allen jammer dat Samsung vele landen aan het lijntje houdt betreffende update want als ik een perfect nederlandstalige versie via polen kan instaleren vraag ik me af waarom nederland en belgie moeten blijven wachten en wachten nog maanden lang.

 12. Alfalfa schreef:

  Denk er zeer sterk over om een iPhone aan te schaffen, dit spelletje met te lang wachten op ICS – met al aankondigingen van een opvolger die ongetwijfeld ook weer te lang op zich zal laten wachten en heel waarschijnlijk niet voor de S2 komt – laat zien dat anderen het toch veel beter doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.