T-Mobile Verhoogt Snelheid 4G-netwerk Naar 300 Mbps

T-MobileDe provider T-Mobile is gestart met het opkrikken van de snelheid van het 4G-netwerk. In de regio Woerden kan T-Mobile door gedeeltelijke inzet van frequentiespectrum downloadsnelheden tot 300 Mbps over haar 4G netwerk realiseren.

Doordat steeds meer mensen overschakelen naar het 4G-netwerk komt er steeds meer ruimte vrij op de oude 2G (GSM) en 3G (UMTS) netwerken. T-Mobile wil deze netwerken nu gaan gebruiken om bij te schakelen bij het 4G netwerk.

T-Mobile heeft in de afgelopen jaren zijn mobiele netwerk volledig vervangen. De provider heeft dit gedaan om te kunnen concurreren met KPN en Vodafone. Het voordeel hiervan is dat alle antennes en alle apparatuur in het gehele netwerk hetzelfde zijn. Hierdoor kan T-Mobile nieuwe technieken sneller uitrollen en is de provider zeer flexibel in het gebruik van haar frequentieruimte. Dit is ook de reden dat T-Mobile het “oudere” 3G (UMTS) netwerk kan inzetten voor het 4G netwerk. T-Mobile is gestart in de regio Woerden, waar theoretisch downloadsnelheden tot 300 Mbps kunnen worden bereikt.

Er is echter één probleem. T-Mobile limiteert de maximale snelheid voor klanten tot op heden op 120 tot 150 Mbps, afhankelijk van het abonnement. In de praktijk bereiken klanten “slechts” snelheden van tussen de 40 en 80 Mbps. Door de nieuwe aanpassingen van T-Mobile is de capaciteit op het 4G netwerk rondom Woerden nu wel aanzienlijk groter, waardoor mensen in deze regio nu snelheden bereiken die dichter bij de 120 of 150 Mbps liggen.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.