Beurswaarde Nintendo Verdubbeld Dankzij Pokémon Go

pokemon-goDe beurswaarde van Nintendo is in slechts twee weken tijd verdubbeld van 14.380 yen per aandeel naar bijna 32.000 yen. Deze enorme groei is te danken aan de enthousiasme van investeerders na de introductie van Pokémon Go.

Pokémon Go, iedereen heeft er intussen wat eens van gehoord. Overal over de hele wereld, inclusief Nederland, gaan mensen de straat op om met hun smartphone een Pokémon te vangen. Dit zorgt soms voor hilarisch drukte of gevaarlijke situaties. Alleen in de Google Play Store is het spel al tussen de 10 en 50 miljoen keer gedownload. Daar de iOS-gebruikers en alle Android-gebruikers die Pokémon Go buiten de Play Store hebben gedownload nog bij.

Nintendo is niet de maker van Pokémon Go, maar is een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar Niantic en The Pokémon Company. Hierdoor profiteren alle drie de bedrijven van het enorme succes. Het is niet bekend hoeveel omzet Pokémon Go in de eerste twee weken heeft gemaakt en hoeveel daarvan naar Nintendo gaat.

Momenteel verdienen de drie bedrijven aan gebruikers die in het spel “Pokécoins” kopen. De directeur van Niantic heeft echter aangegeven ook te willen verdienen met “gesponsorde locaties”. Op deze manier kunnen winkels en andere bedrijven Pokémon Go-spelers lokken naar een bepaalde locatie. De directeur van de Amerikaanse winkelketen GameStop zei in een interview met CNBC dat de verkopen in de afgelopen twee weken zijn verdubbeld op locaties die ook een ‘Pokéstop’ zijn.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *