Google Introduceert “Emergency Location Service” Voor Android

Android-6.0-MarshmallowGoogle heeft een nieuwe dienst voor Android aangekondigd die de locatie van een smartphone naar de nooddiensten kan sturen als dit nodig is. Google noemt de nieuwe dienst “Emergency Location Service”.

De nieuwe dienst van Google maakt het voor nooddiensten mogelijk om gelijk te zien waar je bent als je bijvoorbeeld 112 belt. Emergency Location Service werkt met Android 2.3 en hoger, waardoor de dienst dus voor vrijwel elke toestel beschikbaar is.

Smartphones en phablets sturen, in tegenstelling tot de vaste telefoons in huis, geen accurate locatie-informatie naar de hulpdiensten. Dit terwijl 70 procent van de telefoontjes worden gemaakt vanaf een smartphone. De nieuwe service van Google is daarom erg belangrijk.

Om informatie te sturen naar de nooddiensten moet het netwerk waar je je op dat moment op bevindt wel de feature van Google ondersteunen. Gelukkig ondersteunen de bekendere netwerken zoals die van Vodafone en Tele2 de Emergency Location Service al. De feature maakt gebruik van WiFi, GPS en de telefoonmasten om een accurate positie door te geven aan de nooddiensten.

Google Emergency Location Service

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.