Samsung Noteert Beste Kwartaal Sinds Twee Jaar Dankzij Galaxy S7

Samsung Galaxy S7De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de beste financiële prestaties in twee jaar tijd genoteerd. Dit blijkt uit de  kwartaalcijfers die Samsung donderdag heeft vrijgegeven. De goede cijfers zijn vooral te danken aan het succes van de Galaxy S7.

De operationele winst is in het tweede kwartaal met 18 procent gestegen ten opzichte van de zelfde periode vorig jaar. Dit komt neer op 8,14 biljoen won, omgerekend ongeveer 6,5 miljard euro. De nettowinst steeg echter met slechts 2 procent naar 5,85 biljoen won (4,7 miljard euro). De omzet steeg met bijna 5 procent naar 50,9 biljoen won, omgerekend 40,9 miljard euro.

De meeste winst haalde Samsung uit de mobiele tak, waar vooral veel Galaxy S7 en S7 Edge exemplaren werden verkocht. Ook de goedkopere smartphones van de fabrikant hebben bijgedragen aan meer winst. De Galaxy S7 Edge ging vaker over de toonbank dan de reguliere Galaxy S7, aldus Samsung. In totaal zag de fabrikant de operationele winst van de mobiele tak stijgen met 57 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit is goed voor meer dan de helft van de totale operationele winst van het bedrijf.

Samsung verwacht dat de goede prestaties van het bedrijf ook in de rest van het jaar worden voortgezet.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *