“Xiaomi Binnenkort Actief In Amerika”

Xiaomi Office fotoHet succesvolle Chinese merk Xiaomi breidde de afgelopen jaren langzaam uit naar diverse landen buiten China. In Amerika zijn de smartphones van Xiaomi nog niet te koop, maar daar komt later dit jaar verandering in.

Vice President Hugo Barra heeft in een interview met Bloomberg aangegeven dat in oktober het eerste product van Xiaomi voor Amerika zal worden onthuld. Volgens Barra kan “het bedrijf zich niet langer permitteren om de VS te negeren.” “Deze smartphonemarkt is erg belangrijk voor Xiaomi”. Xiaomi wil de smartphones online gaan verkopen. Het bedrijf zal gaan promoten via social media en aantrekkelijke flash sales. Met flash sales worden een gelimiteerd aantal toestellen op een aangekondigd tijdstip verkocht. De toestellen zijn dan voor een scherpe prijs te bestellen.

In China is Xiaomi een grote speler op de smartphonemarkt. Concurrenten zoals Vivo en Huawei blijven echter groeien, waardoor Xiaomi steeds meer naar het buitenland kijkt. De Amerikaanse smartphonemarkt is groot en consumenten in de VS geven over het algemeen meer geld uit aan een smartphone. Xiaomi heeft eerder dit jaar al een patentendeal gesloten met Microsoft, waardoor veel juridische obstakels voor een lancering van een smartphone in de VS zijn weggevallen.

Welk product Xiaomi in oktober in Amerika wil uitbrengen is nog niet bekend.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.