Google Zegt Dat Android Concurrentie Niet Hindert

android-marshmallowDe Europese Commissie liet eerder dit jaar weten een onderzoek te starten, omdat Google misbruik zou maken van de dominante marktpositie van Android. Google laat in een reactie weten dat het technologiebedrijf de concurrentie helemaal niet hindert.

Brussel vindt dat Google eerlijke concurrentie in de weg staat, doordat het smartphonefabrikanten dwingt telefoons te leveren waar Google’s eigen apps standaard op zijn geïnstalleerd. Volgens de commissie is de keuzevrijheid van consumenten daardoor in het geding.

Google weerspreekt deze beschuldigingen. Zo schrijft het bedrijf dat Android de concurrentie niet heeft geschaad, maar juist heeft bevorderd. Door Android gratis aan te bieden hoeven fabrikanten geen eigen besturingssysteem te ontwikkelen, waardoor smartphones veel goedkoper zijn geworden, aldus Google.

Google vindt ook dat de Europese Commissie de markt niet goed begrijpt en dat Google wel degelijk concurrentie heeft van bijvoorbeeld Apple. En als één bedrijf klanten eigen apps opdringt is het wel Apple, aldus Google. Als de Europese Commissie beperkingen stelt aan de manier waarop Android wordt ontwikkeld, leidt dit tot oneerlijke voordelen voor Apple.

via [ad.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.