Review Virtual Reality-bril Met Joystick Comfort+

virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-reviewVirtual Reality en Augmented Reality is de toekomst. Grote bedrijven zijn daarom ook hard aan het werk om als eerste een stukje van deze markt te veroveren. Zo kennen wij bijvoorbeeld de extreem uitgebreide HTC Vive of de vrij basic Samsung Gear VR. Deze producten zijn allemaal best leuk, maar komen wel met een redelijk prijskaartje. Vandaag kijken we daarom naar de Virtual Reality bril met joystick comfort+, die voor slechts vijf tientjes te koop is.

Inhoud
virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-review-3
Wij hebben de VR-headset ontvangen van de webwinkel smartphonehoesjes.nl en de bril kwam in een stevige witte doos. In deze doos vinden we de headset, een hoofdband, een joystick, twee AAA-batterijen en een stukje schuim die je in de bril moet plaatsen ter bescherming van je smartphone. Ook heeft de Telefoon accessoires webwinkel een zelfgemaakte Nederlandse handleiding toegevoegd, omdat de originele beschrijving in het Chinees is geschreven. Hierin staat bijvoorbeeld hoe je de hoofdband moet aansluiten aan de headset en waar je het stukje schuim moet plakken.

Design en kwaliteit
Virtual Reality-headsets zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo is het mogelijk om headsets met ingebouwde hardware aan te schaffen, maar kan je ook een hele simpele kartonnen Google Cardboard kopen. De Virtual Reality-bril met Joystick Comfort+ positioneert zich in het middensegment. Zo bestaat de headset uit degelijke materialen en komt de headset met een meegeleverde joystick zodat je door het menu op je smartphone kunt navigeren.

virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-review-2

De VR-bril komt in de kleurencombinatie zwart en wit en bestaat grotendeels uit plastic. De hoofdband is aan de binnenkant voorzien van een laagje schuim zodat deze prettig op je hoofd ligt. Het is mogelijk om deze hoofdband kleiner of groter te maken door aan de knop aan de achterzijde te draaien. Dit systeem werkt heel goed. Met een knop aan de rechterbovenzijde kan je de glazen van de bril scherpstellen. Ook dit spreekt voor zichzelf.

Aan de voorkant zit een grote klep waarin je een smartphone kunt stoppen. Deze klep kan je vervolgens met behulp van kleine maar sterke magneetjes dicht drukken. Toestellen met een scherm groter dan 5,5-inch passen niet in de bril. Wij hebben de VR-bril namelijk getest met de 5,5-inch OnePlus One en de 5,5-inch Moto G4 Plus. Beide toestellen passen maar net in de bril.

virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-review-5

De binnenkant van de VR bril is bedekt met een laagje zacht rubber. Hierdoor zit de headset comfortabel op je hoofd en raakt je huid nooit de plastic behuizing van de headset aan.

Joystick Comfort+
Zoals we eerder al schreven zit er in de doos naast de virtual reality-headset ook een kleine joystick. Deze joystick werkt op twee AAA-baterijen die in de verpakking meegeleverd worden. Net als de headset bestaat de behuizing van de Joystick Comfort+ voornamelijk uit plastic in de kleuren zwart en wit. Via bluetooth kan je de joystick verbinden met je smartphone.

virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-review-4

De joystick beschikt over drie knoppen en één stuurknuppel. De functies van deze knoppen verschillen per app, maar worden voornamelijk gebruikt om een app te sluiten, een functie te selecteren of door een menu te scrollen. Hierdoor is de Joystick Comfort+, in tegenstellingen tot de grotere controllers met meerdere stuurknuppels, niet geschikt voor het spelen van spellen. Het navigeren met de joystick werkt overigens uitstekend.

Conclusie (voordelen/nadelen)
De Virtual Reality-bril met Joystick Comfort+ is vooral bedoeld voor het bekijken van virtual reality-video’s en 360-graden foto’s, maar ook voor het spelen van simpele spelletjes. Zo is de bril uitermate geschikt voor bijvoorbeeld de Fulltime VR-app. Met deze app is het mogelijk om meer dan een miljoen 360-graden video’s te bekijken. De bril zit comfortabel op het hoofd, voelt stevig aan en is compatibel met de meeste smartphones.

virtual-reality-bril-met-joystick-comfort-review-6

Het zou mooi zijn als er een uitgebreidere joystick bij de headset zat, maar voor de prijs van €49,95 mag je dit eigenlijk niet verwachten. Dus ben je opzoek naar een virtual reality-headset voor niet al te veel geld, maar wil je wel iets degelijks voor het bekijken van 360-graden video’s, dan denken wij dat de Virtual Reality-bril met Joystick Comfort+ een verstandige keuze is.

  • Let er wel op dat de kwaliteit van de virtual reality-beelden vooral te maken heeft met de resolutie van je smartphonescherm. Voor het kijken van 360-graden video’s worden namelijk maar 50 procent van de pixels gebruikt. Ook zit het scherm slechts enkele centimeters van je ogen vandaan, waardoor je bij een Full HD-resolutie nog makkelijk de pixels kunt zien.

Voordelen
– stevig en comfortabel
– makkelijk in gebruik
– de meegeleverde joystick is een leuk extraatje
– nette prijs voor een complete VR-set

Nadelen
– de meegeleverde joystick is alleen handig om mee te navigeren

De Virtual Reality bril met joystick comfort+ is te koop op Smartphonehoesjes.nl voor €49,95. Op dezelfde website staan ook nog een hoop andere budget VR-headsets. Dus wilt u een nog goedkopere headset, dan kunt u die hier ook bestellen.

Naast diverse telefoonhoesjes en accessoires zijn er sinds kort tevens MacBook covers (voor diverse MacBook modellen) te koop op deze site.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.