Pebble Stopt Met Maken Van Smartwatches

pebble-smartwatchesBegin deze maand doken er berichten op dat de wearable-fabrikant Fitbit de smartwatch-fabrikant Pebble wil overnemen. Dit blijkt inderdaad het geval te zijn, waardoor Pebble per direct stopt met het maken van de succesvolle Pebbles-Smartwatches.

Huidige eigenaren van een Pebbles-Smartwatch krijgen geen ondersteuning meer en de functionaliteit van Pebble zal de komende tijd geleidelijk afnemen door het stopzetten van servers. Accessoires voor de horloges zullen via derden nog gewoon te koop zijn, maar de voorraden zullen niet meer worden aangevuld.

Pebble heeft in twee etappes meer dan 40 miljoen dollar opgehaald via crowdfundplatform Kickstarter. Sindsdien is er geen bedrijf geweest dat een hoger bedrag ophaalde via crowdfunding. Toch heeft Pebble het zwaar gehad en ontsloeg het bedrijf onlangs 40 van zijn ongeveer 150 medewerkers. Ook was Pebble dringend opzoek naar nieuwe investeerders.

Fitbit heeft Pebble voor een onbekend bedrag overgenomen en wil de kennis die Pebble heeft opgebouwd over smartwatches gaan gebruiken in eigen producten. Veel medewerkers die nu werken bij Pebble krijgen dan ook een functie bij Fitbit.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.