Verbruik 4G Verdubbeld In Een Jaar Tijd

lte-4gHet is op zich geen nieuws dat we steeds meer gebruik maken van het 4G-netwerk. Maar dat het mobiele dataverbruik via 4G in een jaar tijd is verdubbeld is best opmerkelijk.

Uit de Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is af te leiden dat we medio 2016 in Nederland met zijn allen 30.000TB data hebben verbruikt over het 4G-netwerk. Dit is een verdubbeling ten opschiet van medio 2015. Ook het aantal MB’s over het 3G-netwerk is gestegen, terwijl er wel steeds minder mensen gebruik maken van het 3G-netwerk.

Doordat 4G steeds meer beschikbaar is zijn we gewend geraakt aan de hogere snelheid. Hierdoor zoeken we veel vaker snel even iets op en streamen we regelmatig filmpjes, waardoor we veel meer data zijn gaan gebruiken. Volgens ACM is de markt onder andere veranderd door Tele2, omdat deze provider nu een eigen 4G-netwerk heeft en voor een scherpe prijs abonnementen verkoopt. Hierdoor zijn andere providers genoodzaakt om grotere 4G-databundels voor minder geld aan te bieden.

Uit het onderzoek van ACM blijkt ook dat slechts 1 op de 10 Nederlanders gebruik maakt van een quadplay-bundel. Een quadplay-bundel is een combinatie van vast internet, televisie, vaste telefonie en een mobiel abonnement gecombineerd in één bundel.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.