Nokia Klaagt Apple Aan Om Patentschending

nokiaHet Finse bedrijf Nokia heeft Apple aangeklaagd in Duitsland en de Verenigde Staten, omdat het Amerikaanse bedrijf 32 patenten zou schenden met de iPhone.

Volgens Nokia gaan de patenten die door Apple zijn geschonden over de gebruikersomgeving, video encoding, software, chipsets en antennes die gebruikt worden op iPhones en iPads. Sommige van de overschreden patenten zijn al sinds 2004 in het bezit van Nokia, mede doordat het Finse bedrijf Alcatel-Lucent overnam en doordat Nokia vroeger een r&d-afdeling had die zich inzette voor de ontwikkelingen van nieuwe technieken op het gebied van smartphones.

Apple wordt op dit moment alleen aangeklaagd in Duitsland en in de VS. Waarschijnlijk heeft Nokia hiervoor gekozen omdat de rechtbanken daar bekend staan uitspraak te doen in het voordeel van patenthouders.

Door investeringen en onderzoeken heeft Nokia verschillende fundamentele technologieën ontwikkeld of aan bijgedragen, die vandaag de dag in mobiele producten, waaronder die van Apple, worden gebruikt. Na jaren van onderhandeling om tot overeenstemming te komen voor een licentie op deze patenten, hebben we besloten om onze rechten te verdedigen. Aldus de hoofd van Nokia Patent Business.

Apple en Nokia hebben elkaar in het verleden ook al eens aangeklaagd, maar kwamen uiteindelijk zelf tot een overeenkomst waarbij afspraken werden gemaakt over het gebruik onder licentie.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.