Sony Introduceert Super Slow-Motion Camera Voor Smartphones

sonySony heeft een camerasensor aangekondigd die tot maar liefst 1000 frames per seconden kan opnemen. We krijgen mogelijk tijdens de Mobile World Congress al een smartphone te zien die is uitgerust met deze camerasensor.

Normale video’s worden doorgaans in 24 tot 60 frames per seconden afgespeeld. Het verschil tussen meer frames kan het menselijke oog namelijk niet zien. Toch is er een voordeel aan een camerasensor die meer frames per seconden kan opnemen. Zo is het namelijk mogelijk om video’s in slow-motion weer te geven. Dit kan door een 1000 fps video te vertragen naar 30 fps, waardoor de video ongeveer 30 keer zo traag zal worden afgespeeld zonder dat we haperingen kunnen waarnemen.

Sony heeft een 1000 fps camerasensor kunnen maken door de sensor te voorzien van een eigen geheugen. Hierin worden de gemaakte beelden tijdelijk opgeslagen. Tijdens en na het filmen worden de beelden verwerkt door de beeldprocessor van de camera om vervolgens opgeslagen te worden in het geheugen.

Sony heeft nog geen naam van de sensor bekendgemaakt, maar we weten wel dat het gaat om een 21,2-megapixel camera. Omdat Sony de sensor vlak voor de Mobile World Congress heeft aangekondigd hebben wij een vermoeden dat we mogelijk tijdens de MWC de eerste smartphone te zien krijgen die is voorzien van deze super slow-motion camera.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.