Nokia Koopt Softwarebedrijf Comptel

nokiaNokia heeft het Finse softwarebedrijf Comptel voor 347 miljoen euro overgenomen. Comptel maakt software voor mobiele datacommunicatie, iets dat precies past bij de toekomstplannen van Nokia.

Met de overname van Comptel bouwt Nokia zijn softwareportfolio verder uit. De software van Comptel wordt al door meer dan 300 aanbieders in 90 landen gebruikt. In totaal heeft het bedrijf een aandeel in de verwerking van 20 procent van al het dagelijkse mobiele dataverkeer.

Sinds de mislukte poging om de smartphonemarkt te veroveren richt Nokia zich nu meer op de softwaremarkt. Nokia verwacht de overname in het tweede kwartaal van 2017 af te ronden. Het is nog wachten op de goedkeuring van mededingingsautoriteiten, maar Nokia en Comptel voorzien hier geen problemen.

“Nokia is toegewijd aan het uitbouwen van zijn softwarezaken en onderbouwt dat met strategische investeringen. De overname van Comptel is belangrijk, daar onze klanten de manier waarop ze hun netwerken bouwen en gebruiken veranderen. Ze gebruiken software die intelligenter is, en automatiseren meer van hun operaties en realiseren de efficiënte belofte van virtualisatie. Wij willen hen helpen door het breedste en meest geavanceerde portfolio van de industrie aan te bieden. Comptel helpt ons daarmee door te gaan.”, zo staat in een statement van Nokia.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.