Omzet Lenovo Daalt Ondanks Stijgende PC-verkoop

LenovoDe Chinese pc-fabrikant Lenovo heeft 2016 met een slecht kwartaal afgesloten. In het vierde kwartaal van 2016 werd zelfs drie keer zo weinig winst gemaakt als in het vierde kwartaal van 2015.

De kwartaalomzet daalde in het vierde kwartaal met 6 procent naar omgerekend ongeveer 11,5 miljard euro. De winst daalde met maar liefst 67 procent, van 300 miljoen naar 98 miljoen dollar. Lenovo laat weten dat het bedrijf voor behoorlijke uitdagingen staat in de pc, smartphone en datacenter bedrijfstakken.

De computertak van Lenovo deed het iets beter dan een jaar eerder. Het aantal verscheepte pc’s en de totale omzet steeg met 2 procent. Ook de omzet van de tabletverkoop steeg met 10 procent. De omzet van de smartphonetak daalde echter met 23 procent. In totaal verkocht Lenovo een kwart minder smartphones, namelijk 15 miljoen.

De smartphones in de Moto-serie verkopen volgens Lenovo wel goed, maar exacte cijfers heeft de fabrikant niet gegeven. Lenovo heeft Motorola in 2014 overgenomen en richt zich met de Moto-toestellen vooral op de markt buiten China. De Lenovo-smartphones worden vooral in China verkocht.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.