“Samsung Galaxy S5 Mini Krijgt Android 6.0 (Marshmallow) Update”

Samsung_Galaxy_S5_mini_1De drie jaar oude Samsung Galaxy S5 Mini draait momenteel op Android 5.1 (Lollipop), maar volgens de laatste berichten is Samsung nu gestart met de uitrol van Android 6.0.1 (Marshmallow).

De nieuwste versie van Android is versie 7.1.2 (Nougat). Dat Samsung de in 2016 aangekondigde Android 6.0.1 (Marshmallow) nu wil uitrollen naar de drie jaar oude Galaxy S5 Mini is dan ook best onverwachts en ongebruikelijk. Waarom de Zuid-Koreaanse fabrikant dit besluit heeft genomen is niet bekend, maar mogelijk heeft het iets te maken met de populariteit van de smartphone.

Android Marshmallow brengt een aantal verbeteringen met zich mee ten opzichte van Android Lollipop, waaronder de accubesparende functie Doze en app-permissies. Ook zijn er veiligheidsverbeteringen doorgevoerd. Om te kijken of de Android 6.0-update al beschikbaar is voor jouw Galaxy S5 Mini, ga je naar ‘Instellingen’ > ‘Over het toestel’ > ‘Software-updates’.

Specificaties
De Samsung Galaxy S5 Mini beschikt over een 4,5-inch display met een resolutie van 1280×720 pixels, een 1,4GHz Qualcomm quad-core processor, 1,5GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte dat kan worden uitgebreid met een microSD-kaart, een 8 megapixel camera aan de achterkant, een 2,1 megapixel camera aan de voorkant, een waterdichte behuizing (IP67), een vingerafdrukscanner en een 2100 mAh accu.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.