Qualcomm Introduceert Chip Met Super Snelle Mobiele Internet

Qualcomm-Snapdragon-X20Qualcomm heeft de Snapdragon X20 LTE-chip geïntroduceerd. Deze chip heeft ondersteuning voor mobiele netwerksnelheden tot 1,2 Gigabits per seconde.

Qualcomm heeft een LTE-chip voor mobiele apparaten geïntroduceerd, die ondersteuning heeft voor downloadsnelheden die de meeste telecomproviders nog niet eens aanbieden. De modem-chip “Snapdragon X20 LTE” kan mobiel internet ontvangen met een downloadsnelheid van 1,2 gigabits per seconde.

De gloednieuwe chip is gebakken op 10 nanometer en is 20 procent sneller dan zijn voorganger, de X16. De X16 kan snelheden aan tot 1 gbps. De Snapdragon 835-processor is de eerste mobiele processor van Qualcomm die is uitgerust met de X16, maar de Snapdragon 835-chipset is nog niet in gebruik. We krijgen de Snapdragon 835 namelijk pas te zien bij de lancering van de Galaxy S8.

De meeste telecomproviders bieden snelheden tot 1 gbps nog niet aan, dus in praktijk is het niet mogelijk om ook daadwerkelijk zo snel te downloaden. Qualcomm hoopt dat de nieuwe LTE-modems de adoptie van gigabit-netwerken wereldwijd zal versnellen. De Snapdragon X20 zal pas in de eerste helft van 2018 in mobiele apparaten verschijnen.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.