‘Spionagefunctie’ In Bose-koptelefoons Nu Uit Te Schakelen

Bose-QuietComfort-35Vorige maand schreven wij dat verschillende Amerikaanse klanten van Bose het bedrijf hebben aangeklaagd, omdat de software voor de koptelefoons zou zijn uitgerust met een “spionagefunctie”. Als reactie heeft Bose een update uitgebracht, waarmee gebruikers de functie kunnen uitschakelen.

De Bose Connect-app, een app waarmee klanten muziek kunnen delen en koptelefoons kunnen updaten, registreert onder andere naar welke muziek en podcasts de gebruikers luisteren. Bose zou deze informatie delen met onder meer Segment.io. Op de website van Segment.io belooft het bedrijf “alle klantendata te verzamelen en overal naartoe te sturen“.

Bose vermelde nergens dat het bedrijf deze informatie verzamelde, waardoor gebruikers in Amerika zich bespied voelden. Bose heeft zojuist echter een update uitgerold naar de Bose Connect-app, die het mogelijk maakt om de datadeling uit te schakelen.

Bose laat in een reactie weten dat informatie zoals naar welke nummers consumenten luisteren inderdaad wordt verzameld, maar zegt deze informatie nooit te hebben verkocht en ook nooit te gebruiken om klanten te identificeren. Ook zou de data nooit worden gedeeld met andere bedrijven. Bose noemt de aanklacht, waarbij klanten miljoenen aan schadevergoeding eisen “opruiend en misleidend“.

via [bright]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.