Veilig Verkeer Nederland Wil Smartphones Automatisch Uitschakelen Bij Verkeersdeelname

Veilig-Verkeer-Nederland-VVNVeilig Verkeer Nederland (VVN) wil smartphones in de toekomst verplicht voorzien van software die de smartphone automatisch uitschakelt zodra je deelneemt aan het verkeer.

In Nederland vallen tientallen doden en honderden gewonden per jaar als gevolg van verkeersdeelnemers die afgeleid waren door hun smartphone. Dit aantal is de afgelopen jaren zelfs gestegen, waardoor de VVN nu pleit voor het invoeren van een systeem die smartphones automatisch uitschakelen zodra de smartphone detecteert dat deze in het verkeer gebruikt wordt.

Dankzij de vele sensoren en de GPS-ontvanger in een smartphone is een toestel prima in staat om te detecteren hoe de gebruiker van het toestel zich voortbeweegt. Zodra een toestel sneller dan 30 kilometer per uur voortbeweegt moet deze zichzelf automatisch uitschakelen, aldus de VVN. Er moet wel een speciale “escape-knop” aanwezig zijn voor passagiers en mensen die reizen met het openbaar vervoer.

De VVN begrijpt dat het een hele klus is om dit systeem door te voeren. De politiek, telecombedrijven en smartphone producenten moeten allemaal op één lijn gebracht worden. Toch denkt de VVN dat het uiteindelijk mogelijk moet zijn, hiervoor verwijst VVN naar de drankensector die volgens VVN nu haar verantwoordelijkheid pakt op het onderwerp alcohol en verkeer.

via [gsmhelpdesk]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.