“Aandeelhouders Spannen Rechtszaak Aan Tegen Qualcomm”

QualcommHet is geen leuke tijd voor Qualcomm. Zo moet de chipfabrikant deze maand bijna een miljard dollar betalen aan BlackBerry en klaagt Apple over machtsmisbruik met patenten. Daarbovenop komt nu een rechtszaak van aandeelhouders die klagen over wanbeleid.

Aandeelhouders klagen Qualcomm om twee redenen aan. Zo zijn aandeelhouders van mening dat het bedrijf een verkeerde strategie gehanteerd heeft bij het lanceren van de Snapdragon 810. Deze chip uit 2015 kampte met verschillende problemen. De problemen zijn vermoedelijk ontstaan doordat Qualcomm de ontwikkelingen te gehaast heeft doorgezet. Zo voegde het bedrijf op het laatste moment een 64bit-modus toe, waardoor de processor te maken kreeg met oververhittingsproblemen. Hierdoor besloten grote smartphonefabrikanten zoals Samsung om de Snapdragon 810 niet te gebruiken.

De aandeelhouders klagen ook over wanbeleid binnen Qualcomm. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren veel te maken met rechtszaken en onderzoeken van overheidsinstanties over mogelijk machtsmisbruik. Zo klaagde BlackBerry Qualcomm succesvol aan en werkt Apple aan een aantal zaken om een schadevergoeding van 1 miljard dollar te krijgen. Ook moest Qualcomm in Zuid-Korea een boete betalen van 868 miljoen dollar en doen Europa en de Verenigde Staten onderzoek naar mogelijk machtsmisbruik.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.