KPN En Vodafone Werken Samen Aan HD-voice Bellen

KPN-VodafoneKPN en Vodafone zijn gaan samenwerken om een nieuwe verbinding tussen de netwerken van beide telecomproviders op te zetten. Met deze “HD-voice” verbinding moet het mogelijk worden om gesprekken in hogere audiokwaliteit te voeren.

Momenteel werkt HD-voice enkel tussen klanten van dezelfde provider. Zo kunnen Vodafone-gebruikers al wel HD-voice gesprekken voeren met andere Vodafone-gebruikers via een 3G- of 4G-verbinding. Ook KPN-gebruikers kunnen HD-gesprekken met elkaar voeren. Het werkt echter nog niet als je iemand belt die niet gebruik maakt van dezelfde provider. Met de nieuwe samenwerking willen KPN en Vodafone hier een einde aan maken.

Volgens Telecompaper is de nieuwe verbinding voor een deel van de klanten van KPN en Vodafone al actief. KPN en Vodafone rollen de verbinding geleidelijk uit naar meer gebruikers, waardoor het binnenkort voor alle klanten van beide providers mogelijk is om met elkaar HD-gesprekken te voeren.

HD-voice is geen nieuwe techniek. Zo bieden KPN en Vodafone al sinds 2012 hd-voice aan. Met HD-voice wordt er niet via het 2G GSM-netwerk gebeld, maar via 3G of 4G. Dit zorgt voor een hogere geluidskwaliteit. Later moet het voor klanten van KPN en Vodafone ook mogelijk worden om onderling via VoLTE te bellen. Deze verbinding werkt via 4G en is nog sneller en beter.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.