“WhatsApp Deels Geblokkeerd In China”

WhatsAppHet lijkt er op dat China WhatsApp-berichten deels heeft geblokkeerd. Verschillende Chinese gebruikers melden sinds het begin van deze week problemen te ervaren met het versturen van WhatsApp-berichten.

Een bron binnen WhatsApp geeft aan dat WhatsApp zelf niet verantwoordelijk is voor de “storing”. Het versturen van tekstberichten werkt bij de meeste Chinese gebruikers zonder problemen, maar het versturen van foto’s en audiofragmenten lukt vaak niet. Dit is een groot probleem, want het typen van Chinese karakters is relatief moeilijk, waardoor veel Chinese smartphonegebruikers vooral communiceren via audiofragmenten.

Censor en de Chinese overheid gaan hand in hand. Zo zijn veel buitenlandse websites niet toegankelijk en zijn binnenlandse website met politiek gevoelige onderwerpen verboden. Ook komt het voor dat mensen worden gearresteerd voor hun mening over politieke onderwerpen.

WeChat is de grootste chat-app in China, maar ook deze app zorgt er voor dat berichten met controversiële woorden – zoals de naam van de onlangs overleden dissident Liu Xiaobo – niet arriveren bij de ontvanger. Zelfs afbeeldingen van Liu worden gecensureerd. De berichten van WhatsApp zijn echter volledig versleuteld, waardoor het niet mogelijk is om te zien waar gebruikers over praten.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.