Uber Niet Meer Te Gebruiken In Londen

UberVanaf 30 september is de taxi-app Uber niet meer te gebruiken in Londen. Het bedrijf is zijn licentie in Londen namelijk kwijtgeraakt, omdat Uber “een gebrek aan verantwoordelijkheid laat zien“, aldus Transport for Londen (TfL).

De chauffeurs van Uber zouden een stuk minder veilig zijn en daarom is Uber straks niet meer toegestaan in Londen. Mede vanwege Uber zou het aantal ongelukkig zijn gestegen. Ook zou Uber niet genoeg doen om chauffeurs met een criminele achtergrond weg te houden.

Het intrekken van de licentie is geen goed nieuws voor Uber, omdat het bedrijf ook al last heeft van een dalende populariteit. Dit is te danken aan een update die ervoor zorgt dat de locatie van gebruikers ook wordt gevolgd wanneer ze de app niet aan hebben staan. Na het uitbrengen van deze update kreeg de dienst veel 1 ster waarderingen, dook op social media de hashtag #deleteuber op en werd de app massaal verwijderd.

Uber heeft laten weten in beroep te gaan tegen het besluit van de TfL. Uber zou maatregelen willen nemen om de veiligheid van gebruikers en de werkomstandigheden van de chauffeurs te verbeteren.

via [metronieuws]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.