Twitter Test Lite-app Voor Landen Met Slechter Internet

twitter-liteTwitter is in de Filippijnen gestart met het testen van een nieuwe versie van Twitter. Twitter Lite is speciaal gemaakt voor landen waar internet duurder en mindere snel is.

Twitter Lite is een web-app die ook al beschikbaar is als gewone website. Dankzij Twitter Lite hoeven gebruikers in landen waar internet duurder en trager is, zich geen zorgen te maken over hun datalimiet of traag ladende content.

Het bedrijf geeft aan dat Twitter Lite ongeveer 70% minder data verbruikt dan de standaard versie. Dit is mede te danken aan de Data Saver-mode, waarbij alleen foto’s en video’s worden geladen die jij wil zien. Twitter Lite is slechts 1MB groot op iOS en 3MB op Android.

Twitter Lite heeft ondersteuning voor de talen Engels en Filipijns. Het valt op dat veel mensen in landen met goed internet, zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten, de app ook downloaden omdat Twitter Lite 30% sneller zou opstarten. Ook is de Lite-app aantrekkelijk voor mensen met een kleine databundel. Het is onduidelijk of Twitter later ook ondersteuning voor de Nederlandse taal zal toevoegen.

via [apparata]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.