Dalende Winst Voor Qualcomm Vanwege Juridische Strijd Met Apple

QualcommVanwege een zware juridische strijd met Apple, die weigert licentiekosten over te dragen aan Qualcomm, en een strijd met een “niet nader benoemde” partij, is de winst van Qualcomm het afgelopen kwartaal met 90 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. Een andere reden voor de daling is een flinke boete, omdat Qualcomm misbruik zou hebben gemaakt van zijn marktpositie.

Qualcomm is met zijn Snapdragon-chipsets verantwoordelijk voor een zeer groot gedeelte van processors in smartphones. Het bedrijf maakt elk kwartaal een flinke winst, maar het afgelopen kwartaal is de winst zwaar tegengevallen. Vorig jaar boekte Qualcomm in het tweede kwartaal namelijk een winst van 1,6 miljard dollar, maar afgelopen kwartaal bleef een winst over van slechts 168 miljoen dollar. Ook de omzet daalde met 4,5 procent naar 5,91 miljard dollar.

Volgens Qualcomm is deze daling te danken aan “handelingen van Apple en zijn contractanten.” We zien echter ook dat het bedrijf in Taiwan een boete van 774 miljoen dollar opgelegd kreeg wegens misbruik van zijn marktpositie.

Naast Apple zit Qualcomm ook in een licentiestrijd met een “niet nader benoemde” partij. Wie dit is laat Qualcomm niet weten, maar volgens de site Foss Patents gaat het mogelijk om Samsung of Huawei, omdat dit zeer grote klanten zien die een flinke invloed kunnen hebben op de winst van Qualcomm.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.