YouTube Gaat Harder Optreden Tegen Ongepaste Kindervideo’s

YouTube-Kids-appYouTube zal voortaan harder optreden tegen bizarre en ongepaste kindervideo’s, door dergelijke video’s gelijk te blokkeren na een melding van ongepaste inhoud.

Verschillende media schreven onlangs dat er soms bizarre video’s opduiken in de speciale kinder-app YouTube Kids. In deze video’s zien we vaak bekende personages zoals Peppa Pig of Disney-figuren. De video’s gebruiken populaire trefwoorden om in de YouTube-zoekresultaten te komen.

De video’s zijn echter minder kindvriendelijk dan je zult denken. In een aantal van deze video’s zien we namelijk Peppa Pig die een pijnlijke tandartsoperatie ondergaat, PAW Patrol-babies die worden bezeten door demonen en Mickey Mouse die wordt overreden door een auto. Geschokte ouders zeiden tegen The New York Times dat dergelijke video’s opduiken in de kinder-app van YouTube.

YouTube heeft aangegeven voortaan harder op te treden en video’s na een melding door een gebruiker gelijk te blokkeren voor mensen onder de 18 jaar. Ook zal de video gelijk uit de YouTube Kids-app verdwijnen. Vervolgens zal een team van YouTube de video controleren om een definitief besluit te nemen.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.