Gevaarlijke Android-trojan Gevonden Die DDoS Aanval Kan Uitvoeren

Android MalwareOnderzoekers van Kaspersky Lab hebben een nieuwe Android-malware gevonden, die over enorm veel kwaadaardige functies beschikt. Zo kan de zogeheten Loapi-trojan onder andere cryptovaluta minen of DDoS-aanvallen uitvoeren.

Loapi heeft een complexe modulaire architectuur, waardoor de trojan een vrijwel onbeperkte hoeveelheid acties kan uitvoeren op een geïnfecteerd toestel. Ook beschermt Loapi zichzelf door het scherm te blokkeren en het venster te sluiten zodra de gebruiker probeert de beheersrechten op het apparaat in te trekken.

Kwaadwilligen verspreiden de malware via reclamecampagnes voor antivirusoplossingen of adult-apps. Na de installatie zal Loapi proberen extra modules te installeren. “Trojan.AndroidOS.Loapi” kijkt ook of het toestel geroot is, maar op dit moment gebruikt de malware nog niet de rechten van de root. Naar verwachting zullen nieuwe modules hier wel gebruik van maken.

Loapi verbergt zich in applicaties voor bescherming tegen virussen en adult content. Nadat de malware beheersrechten heeft gekregen zal de malafide app zijn icoon verbergen of verschillende antivirusactiviteiten simuleren.

De onderzoekers concluderen dat Loapi beschikt over verschillende technieken om apparaten aan te vallen. Zo kan de malware de rekenkracht van een apparaat gebruiken voor het minen van cryptovaluta of de gebruiker lid maken van betaalde diensten. Ook kan Loapi sms-berichten versturen of geld generen door het tonen van advertenties. De gebruiker bespioneren doet de malware nog niet, maar het modulaire ontwerp kan deze mogelijkheid elk moment toevoegen.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.