Student Heeft Per Ongeluk Zelfherstellend Telefoonscherm Uitgevonden

gebroken-smartphonesSmartphonefabrikanten rusten hun toestellen uit met steeds sterkere schermen, maar een gebroken scherm komt nog steeds veel te vaak voor. Een Japanse student heeft mogelijk per ongeluk een oplossing gevonden voor dit probleem. Hij zou namelijk een smartphone scherm hebben uitgevonden dat automatisch barsten kan herstellen.

De Japanse student Yu Yanagisawa heeft glas ontdekt dat zichzelf kan herstellen. Het gaat om een polymeer-soort dat bij een temperatuur van 21 graden zacht genoeg is om barsten te laten verdwijnen. Door zachtjes op de barsten te drukken vloeit het glas vanzelf weer in mekaar.

Yu deed deze ontdekking toen hij probeerde van de polymeer-soort een lijm te maken. Toen hij in het materiaal sneed ontdekte hij dat het weer in elkaar vloeide. Vervolgens begon hij te experimenteren, waarna hij een smartphone-scherm maakte. Hij laat tegen de Japanse omroep NHK weten dat hij hoopt dat zijn uitvinding een nieuw milieuvriendelijk materiaal wordt.

Ik hoop dat het herstelbare glas een nieuw milieuvriendelijk materiaal wordt dat niet hoeft weggegooid te worden als het breekt.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.