Ouderen In Nederland Steeds Actiever Op Social Media

Android-social-media-appsUit een onderzoek van het CBS blijkt dat Nederlandse ouderen tussen de 65 tot 75 jaar steeds vaker gebruik maken van social media-diensten.

Maar liefst 64 procent van de ondervraagden in deze leeftijdsgroep gaf aan in de afgelopen drie maanden actief te zijn geweest op social media. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Ook het aantal gebruikers ouder dan 75 jaar is fink gestegen. Zo maakt 35 procent van de 75-plussers gebruik van social media. Vorig jaar ging het nog om slechts 22 procent.

Ouderen gaan ook steeds vaker het internet op via een smartphone of tablet. 61 procent van de internetgebruikers tussen de 65 en 75 jaar oud gaan het internet op via een mobiel apparaat. Bij 75-plussers ligt dat percentage op 33 procent. Vijf jaar geleden ging het nog om slechts 16 en 4 procent.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

1 Reactie

  1. Ik merk inderdaad ook sterk het verschil vergeleken met een aantal jaar terug. Zelf ben ik werkzaam als scootmobielspecialist en tot mijn verbazing zie ik steeds meer ouderen hun smartphone tevoorschijn halen uit hun zak! Grappig dat dit zo snelle ontwikkeling is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.