Mogelijk Creditcardgegevens 40.000 OnePlus-klanten Gestolen

oneplusOnePlus heeft tegenover The Verge laten weten dat de creditcardgegevens van 40.000 OnePlus-klanten mogelijk zijn gestolen bij een hack.

Klanten van OnePlus zagen afgelopen week verdachte creditcardbetalingen. Deze verdachte transacties doken op vlak nadat er een betaling was gedaan op de website van OnePlus. OnePlus gaf gelijk aan onderzoek te doen en nu blijkt dat een malafide script op de server van OnePlus 40.000 creditcardgegevens heeft gestolen.

De malafide script draaide op één van de servers die betalingen verwerkt. Het script was in staat om de creditcardnummers, de datum waarop de kaart verloopt en de beveiligingscodes rechtstreeks vanuit de browser van de klant op te slaan. Het script stond al sinds november op de server.

OnePlus doet er alles aan om verdere problemen te voorkomen. Zo heeft het bedrijf de getroffen server afgesloten van de rest van het systeem en worden de getroffen klanten benaderd. OnePlus biedt deze klanten aan om een jaar lang gratis hun creditcards te monitoren. Ook is de mogelijkheid om te betalen met een creditcard voorlopig uitgeschakeld. Betalingen kunnen nu worden afgerond via PayPal.

Klanten die betaald hebben via een opgeslagen creditcard of via PayPal zijn geen slachtoffer geworden van de hack.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.