Internetbedrijven Werken Harder Om Haatzaaiende Berichten Te Verwijderen

Android-social-media-appsDe internetbedrijven Twitter, Facebook, YouTube en Microsoft verwijderen steeds sneller haatzaaiende berichten van hun platform. 70 procent van de meldingen worden binnen een dag gewist.

Ongeveer zes maanden geleden verwijderden de bedrijven ongeveer 60% van de haatzaaiende berichten binnen 24 uur. Dit percentage is nu gestegen naar ongeveer 70%. Dit blijkt uit verschillende metingen van organisaties in de Europese lidstaten.

Ongeveer anderhalf jaar geleden beloofden de bedrijven minstens 50% van de meldingen met racistische, extremistische of discriminerende inhoud binnen een dag te beoordelen. Dit lijkt dus steeds beter te lukken. De bedrijven ontvingen in november en december ongeveer drieduizend meldingen. De meeste meldingen kwamen binnen bij Facebook. Het gaan vooral om racistische berichten.

Ondanks dat de bedrijven vaker berichten verwijderen, ontvangen de mensen die verantwoordelijk zijn voor het plaatsen van deze berichten hiervan niet altijd een melding. Zo zegt EU-commissaris Vera Jourova van Justitie dat gemiddeld één op de drie gebruikers helemaal geen melding krijgt. Op dit gebied kunnen de bedrijven dus nog verbeteringen doorvoeren.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.