Samsung Patent Toont Touchscreen Met Kleine Gaten

Samsung-patent-touchscreenSamsung heeft een nieuw patent aangevraagd voor een smartphonescherm die de gehele voorkant in beslag neemt. Kleine gaten in het scherm maken ruimte voor de thuisknop, de camera, de speaker en verschillende sensoren.

Met de introductie van de Xiaomi Mi Mix 2, de Apple iPhone X en verschillende smartphones met een 18:9-beeldverhouding zien we dat de randen rondom de schermen steeds kleiner worden. De Mi Mix 2 heeft aan de onderkant echter nog een kin en de iPhone X aan de bovenkant een inham. Het is nu wachten op de eerste volledig randloze smartphone.

Samsung lijkt een dergelijke smartphone in de toekomst op de markt te willen brengen, aangezien de Zuid-Koreaanse fabrikant een patent heeft aangevraagd voor een touchscreen zonder schermranden. Om de thuisknop en sensoren toch aan de voorkant te houden heeft het scherm een aantal kleine gaten. Software zou ervoor moeten zorgen dat teksten automatisch om het gat voor de thuisknop heen worden gewerkt. Ook kunnen gebruikers ervoor kiezen om een volledig scherm of een gedeelte van dat scherm te gebruiken.

Samsung heeft ongelofelijk veel patenten in het bezit, waarvan veel nog nooit zijn gebruikt. Dit nieuwe patent wil dus niet zeggen dat Samsung ook daadwerkelijk een smartphone met dit scherm op de markt zal brengen. Wel is duidelijk dat Samsung hiermee bezig is.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.