Frankrijk Verbiedt Smartphone-gebruik Langs De Weg

auto-smartphoneIn Frankrijk is het al verboden om de smartphone te gebruiken in de auto, maar de Franse overheid wil nu ook het gebruik van telefoons aan de kant van de weg beboeten. Frankrijk hoopt met deze maatregel het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

Ontvang je in Frankrijk tijdens het rijden een telefoontje, dan is het geen goed plan om aan de kant van de weg te stoppen om de telefoon te beantwoorden. In Frankrijk krijg je voortaan namelijk een boete van 135 euro voor dergelijke praktijken. De enige keuze die je hebt is het negeren van de oproep of het stoppen op een legale parkeerplaats.

Het is alleen toegestaan om aan de kant van de weg een telefoontje te plegen als je autopech hebt. Yves Carras, de woordvoerder van de Franse automobilistenvereniging ‘L’Automobile Club Association’ is het niet eens met de nieuwe regel. “Ik begrijp eerlijk gezegd het probleem niet. De overheid maakt het strafbaar om te stoppen aan de kant van de weg om te telefoneren, maar ik denk dat we automobilisten juist moeten aanmoedigen om de motor stil te leggen tijdens het bellen.

Wat denken jullie?

via [dutchitchannel]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.