Op Deze Manieren Koop Je Goedkoper Een Android-smartphone

Refurbished-smartphonesHet kopen van een smartphone kan al snel oplopen in de honderden en in sommige gevallen zelfs duizenden euro’s. Veel mensen zijn dan ook opzoek naar manieren om te besparen op de aankoop van een nieuwe smartphone. In dit artikelen gaan we in op een aantal verschillende manieren.

Smartphone in combinatie met abonnement
Het combineren van een smartphone met abonnement is de meest bekende manier om goedkoper aan een nieuwe smartphone te komen. Ook al betaal je over een periode van 1 of 2 jaar nog steeds en aardig bedrag voor de smartphone, je hoeft aan het begin van je contract in ieder geval niet in één keer honderden euro’s uit te geven. Hierdoor is het niet nodig om eerst te sparen voordat je de nieuwste smartphone kunt kopen. Inplaats van 30 euro per maand betaal je bijvoorbeeld 40 of 50 euro per maand. Zo betaal je elke maand een klein bedrag om de smartphone af te betalen.

Refurbished smartphones
Refurbished-smartphones zijn toestellen die ooit een keer zijn teruggebracht naar de fabrikant of winkel waar de smartphone is verkocht, omdat er iets niet naar behoren werkte. De problemen zijn vervolgens gerepareerd waarna de smartphone opnieuw de verkoop in is gegaan. Omdat dergelijke smartphones niet meer gloednieuw zijn gaan ze voor een stuk minder geld over de toonbank. Ondanks de lagere prijs moet alles wel gewoon naar behoren werken. Dit is een leuke manier om de nieuwste toestellen voor wat minder geld aan te schaffen.

Acties en kortingscodes
Het kan erg veel schelen als je een product op een bepaalde dag koopt. Zo ontvang je bij Samsung bijvoorbeeld gratis accessoires als je al een bestelling plaatst voor de lancering van een nieuws vlaggenschip-toestel. Ook zijn toestellen vlak voor de feestdagen vaak in de aanbieding en bieden winkels zoals MediaMarkt regelmatig aantrekkelijke kortingen aan. Op deze kortingscode Media Markt pagina verschijnen bijvoorbeeld regelmatig producten die tijdelijk met korting verkrijgbaar zijn. Ook kun je hier een Bol.com kortingscode ophalen die je kunt gebruiken voor diverse leuke smartphone-accessoires in de webwinkel. Als je geen haast hebt bij de aanschaf van een nieuwe smartphone is het dus verstandig om grote winkels en webwinkels goed in de gaten te houden.

Smartphone van minder bekende merken
Veel mensen denken bij een smartphone als eerste aan een Samsung-smartphone of een iPhone. Er zijn echter tientallen andere fabrikanten die prima toestellen op de markt brengen. Meestal kennen mensen deze merken niet doordat ze een stuk minder geld uitgeven aan de promotie van hun toestellen of specifiek focussen op de Aziatische markt. Een toestel zonder bekende merknaam hoeft echter niet te betekenen dat het toestel niet goed is.

Zo kun je kiezen voor een smartphone van het relatieve bekende merk Motorola of het iets minder bekende Xiaomi. Er zijn ook tal van kleine Chinese fabrikanten die zeer krachtige toestellen voor 100 tot 200 euro op de markt brengen, maar deze zul je wel vaak moeten importeren via een internationale webwinkel. Je moet er wel rekening mee houden dat de garantie van de kleine fabrikanten vaak wat moeilijker ligt en dat ze zelden nieuwe Android-updates uitrollen.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.