Google Introduceert ARCore 1.0 Voor Dertien Smartphones

ARCoreGoogle heeft het augmentedrealityplatform ARCore officieel uitgebracht. De ARCore toolkit is beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars, zodat ontwikkelaars aan de slag kunnen met het maken van eigen augmentedrealityapps voor Android.

De AR-functionaliteiten van ARCore zijn niet voor alle smartphones beschikbaar. In eerste instantie is er ondersteuning voor dertien smartphones, waaronder de Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2XL, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy Note 8, LG V30, LG V30+, Asus Zenfone AR en de OnePlus 5. Later zal er ook ondersteuning worden toegevoegd voor smartphones van Huawei, Xiaomi, Motorola, Nokia en Sony.

Om te laten zien wat ontwikkelaars kunnen met de toolkit heeft Google zelf ook een aantal AR-apps en AR-games uitgebracht, waaronder Ghostbusters World en apps voor het inrichten van een huis. Snapchat heeft een AR-app gemaakt voor het bekijken van het stadion van Barcelona. Porsche heeft een AR-app gemaakt waarmee je de Mission E Concept Car tevoorschijn kunt halen en van alle kanten kunt bekijken.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.