6,2 Miljoen Nederlanders Gebruiken Spotify

Spotify-Apple-MusicMuziekstreamdiensten zijn erg populair in Nederland. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat Apple Music 1,1 miljoen Nederlandse gebruikers heeft. Spotify is met 6,2 miljoen gebruikers nog altijd ruim de grootste muziekdienst in Nederland.

Volgens de laatste cijfers zijn er ongeveer 36 miljoen mensen die gebruik maken van Apple Music, waarvan 1,1 miljoen afkomstig uit Nederland. Het is onduidelijk hoeveel van deze gebruikers nog een proefabonnement hebben. Een proefabonnement kost in Nederland €0,99 om de dienst drie maanden te mogen testen, maar in veel landen is een proefabonnement gratis.

Spotify is met 71 miljoen betalende klanten overduidelijk een stuk groter dan Apple Music. In Nederland zijn 6,2 miljoen Spotify-gebruikers. Spotify is gratis te gebruiken, maar steeds meer gebruikers stappen over op een betaalde abonnement. Zo zou meer dan de helft (53%) van alle Nederlandse Spotify-gebruikers betalen voor de dienst. Drie jaar geleden betaalde slechts 24% van de gebruikers voor Spotify.

De muziek-dienst Deezer staat met 800.000 Nederlandse gebruikers op de derde plek.

via [iculture]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.