De ‘herlaadkaart” is in België nog steeds erg populair!

simonlyBelgië loopt vaak net even achter op Nederland in vele opzichten. Daar waar in Nederland de vraag naar prepaid simkaarten in Nederland aanzienlijk gedaald is, blijft de vraag in België naar een “herlaadkaart (zo noemt men in België een “prepaid simkaart” ) stijgen! Na een wat grotere piek in het jaar 2016 is er een kleine groei van 2017 naar 2018. Dit komt niet omdat België in telecom ook achter loopt op Nederland, maar dit komt omdat er in België een iets andere structuur aan simkaarten ofwel herlaadkaarten wordt gegeven. Een herlaadkaart in België is per direct al meer een prepaid bundel zoals wij dat in Nederland kennen. Hierdoor zijn de tarieven van de herlaadkaarten ook gemiddeld gezien een stuk voordeliger. Wanneer wij de prepaid bundels van Nederlandse providers bekijken zijn deze zelfs weer voordeliger dan het aanbod van onze zuiderburen alleen is de bekendheid van prepaid bundels nog niet zoals het zou moeten zijn. Dit is de hoofdreden dat men vaak een sim only abonnement neemt in plaats van een prepaid kaart wat in België dus minder het geval is.

Waarom kopen meer Belgen dan Nederlanders een herlaadkaart?

Als eerste zoals bovenstaand beschreven is een een prepaid simkaart in België nagenoeg zo aantrekkelijk als een abonnement.
Daarnaast hebben veel mensen ook een tweede telefoon voor bijvoorbeeld bedrijf, zzp bedrijf of voor alleen chat functies als WhatsApp. Hier wordt meestal een goedkopere android smartphone voor gebruikt van bijvoorbeeld Huawei of een budget versie van Samsung.
Ook zijn er veel jongeren die nog geen abonnement mogen afsluiten welke volgens onderzoek vaak een relatief goedkoop android toestel krijgen in combinatie met een prepaid simkaart, ofwel herlaadkaart op zijn Vlaams.
Toch is de prepaid data simkaart ook erg in trek! Zie hier voor een volledig overzicht van de beste data simkaarten voor Belgie: data simkaart – prepaidsimkaarten.be

De meeste herlaadkaarten zijn in gebruik door Android telefoons

Na onderzoek van de Belgische website PrepaidSimkaarten.BE worden herlaadkaarten voornamelijk gebruikt in de goedkopere android telefoons. Personen die een iPhone bezitten hebben veelal een abonnement lopen, omdat deze mensen vaak wat meer te besteden hebben. Bij goedkopere Android telefoons moet je o.a. denken aan budget modellen van Samsung en de smartphones van Huawei. Ondanks dat de smartphones van Huawei vaak minder krachtig zijn dan de smartphones van Samsung, blijft de marktaandeel van Huawei in België groeien. Er zijn namelijk steeds meer mensen die op jonge leeftijd al een smartphone kopen, maar nog geen geld hebben om een smartphone van een duurder merk te kopen.

Wat brengt de toekomst?

De grootste prepaid website van België, PrepaidSimkaarten.BE, verwacht dat de prepaid aantallen zullen stabiliseren en in 2018 nog ligt zullen groeien. Wat er in 2019 gaat gebeuren hangt af van een paar marktontwikkelingen maar alles wijst erop dat de gemiddelde Belg zich gewoonweg erg prettig voelt met een prepaid simkaart. We zullen dus stabiliteit zien in deze markt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *