Facebook Schorst Opnieuw Bedrijf Om Datamisbruik

mark_zuckerbergHet nieuws over Cambridge Analytica, een bedrijf dat gegevens van Facebook-gebruikers heeft misbruikt voor politieke doeleinden, is nog erg vers. Er is nu echter opnieuw een bedrijf geschorst door Facebook. Het data-analyse bedrijf Cubeyou zou net als Cambridge Analytica gegevens van Facebook-gebruikers hebben misbruikt.

CNBC schrijft dat Cubeyou Facebook-gebruikers misleidde door te zeggen dat het bedrijf gegevens van quizzen zou gebruiken voor academisch onderzoek. Dit was echter niet het geval. Cubeyou gaf de gegevens namelijk door aan marketeers.

Facebook heeft Cubeyou om deze reden geschorst en zal verder onderzoeken wat er precies is gebeurd. “Dit zijn serieuze aantijgingen en we hebben Cubeyou geschorst terwijl we dit onderzoeken“, aldus Facebook.

Het nieuws over Cubeyou komt op een gevoelige tijdstip. Mark Zuckerberg moet deze week namelijk getuigen tegenover het Amerikaanse Congres over het privacy-schandaal van Cambridge Analytica. Sinds naar buiten is gekomen dat Cambridge Analytica Facebook-gegevens heeft gebruikt om invloed uit te oefenen op de Amerikaanse presidentverkiezingen verloor Facebook al miljarden aan beurswaarde.

via [telegraaf]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.