Huawei En Xiaomi Enorm Gegroeid In Europa

Xiaomi-HuaweiUit cijfers van onderzoeksbureau Canalys blijkt dat de Chinese fabrikanten Huawei en Xiaomi in het eerste kwartaal van 2018 flink meer toestellen hebben verkocht in Europa dan voorheen. Deze flinke groei gaat ten koste van Samsung en Apple.

Fabrikanten als Huawei, Xiaomi en Oppo doen het al jarenlang erg goed op de smartphonemarkt. Tot voor kort waren deze merken vooral populair in Azië. Uit de onderstaande tabel van Canalys blijkt echter dat Huawei en Xiaomi enorm zijn gegroeid op de Europese markt, en dat gaat ten koste van de twee grootste fabrikanten Samsung en Apple.

Europa-smartphonemarkt

Samsung en Apple staan nog steeds ruim op de eerste en tweede plaats als we kijken naar het aantal verkochte smartphones in Europa, maar beide fabrikanten wisten een stuk minder toestellen te verkopen dan in dezelfde periode vorig jaar. Op de derde plek staat Huawei, die met 38% is gegroeid en nu 16% van de Europese markt in handen heeft. Op de vierde plek staat de grootste stijger, Xiaomi. Xiaomi is in een jaar tijd met meer dan 999% gegroeid en wist in Europa in het eerste kwartaal van 2018 maar liefst 2,4 miljoen toestellen te verkopen. Op de vijfde plek staat nieuwkomer Nokia, die nu 3,5% van de markt in handen heeft.

Naar verwachting zullen de cijfers van deze fabrikanten de komende tijd nog flink gaan stijgen. Zo heeft Huawei onlangs de Huawei P20 en P20 Pro geïntroduceerd, die nog niet zijn meegeteld in de bovenstaande cijfers.

Ben je nog opzoek naar een Xiaomi-smartphone, dan raden we aan om hier een kijkje te nemen.

via [allaboutphones]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.