Huawei Stopt Met Uitgeven Bootloader Unlock Codes

HuaweiDe Chinese fabrikant Huawei heeft aangegeven dat het bedrijf stopt met het uitgeven van Bootloader Unlock Codes. Bootloader Unlock Codes zijn codes die je nodig hebt om de bootloader te unlocken.

Fabrikanten gebruiken verschillende methodes om de bootloader te unlocken op een smartphone. Huawei maakt gebruik van zogeheten Bootloader Unlock Codes, maar het bedrijf lijkt daar nu van weg te stappen. Normaal kun je via de website van Huawei een unlock code opvragen om de EMUI ROM te flashen, maar deze website is de afgelopen weken regelmatig offline. Nu krijgen mensen die een code opvragen de onderstaande melding te zien.

Om een betere gebruikerservaring te bieden, en om problemen te voorkomen die zich voor kunnen doen bij ROM flashing, zal deze service voor alle producten worden gestopt die na 24-05-2018 worden gelanceerd. Voor producten die voor 24 mei gelanceerd zijn zal de service nog 60 dagen beschikbaar zijn. Bedankt voor je begrip voor deze situatie. We zullen in de toekomst kwalitatief hoogstaande diensten blijven leveren.

Waarschijnlijk hebben Huawei en dochterbedrijf Honor te veel klachten ontvangen van gebruikers die hun toestel hebben beschadigd tijden het flashen. De kleine groep gebruikers die hun toestel normaal gesproken flashen hebben dus nog twee maanden de tijd om dit te doen. Daarna is het niet meer mogelijk om de software van de telefoon te modificeren.

via [techpulse]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.