Bellen In EU Kost Voortaan Maximaal 19 Cent Per Minuut

europa-roamingDe lidstaten, Europese Commissie en het Europees Parlement hebben besloten dat bellen in de EU maximaal 19 cent per minuut mag kosten.

Wil je vanuit Nederland bellen naar een ander EU-land, dan mogen provider niet meer dan 19 cent per minuut rekenen. Er is ook een maximum tarief voor sms-berichten bedacht. Dit tarief staat op 6 cent per sms.

Lidstaten hebben twee jaar de tijd om de wetgeving in hun land door te voeren. De maximum kosten voor bellen en SMS’en komt kort na het afschaffen van de roamingkosten medio 2017.

De nieuwe wetgeving zou ervoor moeten zorgen dat er meer wordt geïnvesteerd in 5G-netwerken en glasvezelbreedband.

De nieuwe Europese afspraken stimuleren investeringen in nieuwe technologie als 5G, zorgen voor meer concurrentie en zijn goed voor de Nederlandse consument. Zo gaan Nederlanders profiteren van het feit dat de kosten voor bellen naar een ander EU-land door maximum tarieven worden beperkt. Een mooie vervolgstap, nadat in 2017 al de hoge roaming-tarieven voor datagebruik en mobiel bellen in de EU zijn afgeschaft. Ook hebben consumenten straks meer te kiezen, omdat onze vaste netwerken voor andere aanbieders kunnen worden opengesteld.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.